Yoga beweegt je

Yoga is een verademing

Over Dorine

ROTTERDAM EN FRIESLAND

Hoewel in Rotterdam geboren, voelt Friesland als mijn geboortegegrond. Ik groeide er op.

De jaren daar hebben een grote rol gespeeld bij mijn keuze voor yoga. De alom aanwezige stilte, de weidsheid, het vele groen. De verbinding met het Stille heb ik op die plek volop ervaren, al was ik me dat nog niet bewust.


DANSHART

Mijn danshart bracht me terug naar Rotterdam om te studeren, en vond de moderne dans: improvisatie en techniek. Reisdoel bereikt, zou je zeggen... Zo voelde dat ook jarenlang. In de danslessen die ik gaf kon ik de liefde voor dans vele jaren delen met cursisten van alle leeftijden.


Maar het leven beweegt. Yoga beoefende ik al vanaf mijn 18e, op verschillende plaatsen en bij verschillende leraren. De stilte riep, en steeds luider. In 2009 begon ik aan de vierjarige Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht.

YOGA

En gaandeweg ging ik yoga uitdragen. De jarenlange ervaring in het lesgeven in dans bleek een goede grond voor het lesgeven in yoga.

Voor mij werd de echte uitdaging om een verbonden leven te leiden, wáár ik ook ben. Ook, of juist, middenin de Randstad, middenin het vaak drukke en jachtige leven van deze tijd. Bestemming bereikt. Graag deel ik deze ervaring met jou.


Sinds 2013 geef ik les in Hatha Yoga, op verschillende plaatsen en in uiteenlopende settings. Wil je nog iets weten? Neem dan contact op via de mail of telefonisch (06 82007339).Yoga beweegt je

Yoga beweegt je

Soms valt het niet mee om tijd voor jezelf te vinden. Er lijkt voortdurend van alles te moeten, er zijn onvoldoende momenten van pauze en herstel. Yoga biedt een opening naar een andere manier van leven.


Yoga beweegt je is yoga voor jou. Er zijn lessen in de studio en online lessen. Groepslessen en individuele lessen. Er is een cursus die je thuis zelfstandig kunt doen.

De yoga is altijd afgestemd op het moment van de dag. Een ochtendles bijvoorbeeld is activerend; een avondles is rustig, maakt dat de aandacht naar binnen keert en bereidt voor op de slaap. Lessen en workshops zijn geworteld in het ritme van de seizoenen.

Op deze manier is yoga je altijd tot steun.

Wat mij beweegt

LIEFDE VOOR STILTE

'Yoga is het niet aangeraakt zijn door de wervelingen van de geest. Dan is het ziende thuis in zichzelf.'  (Patanjali)


Het ziende thuisbrengen in zichzelf… Het is wat yoga voor mij betekent. Opgroeiend op een groene plek in Nederland werd de liefde voor stilte geboren. Het was de kiem van mijn keuze voor yoga.


Het leven is een krachtenveld vol uitdagingen. Hoe beweeg je je daarin? Word je voortdurend ‘meegenomen’ door alles wat zich aandient? Of is er een stille kern, met onderscheidingsvermogen, waarnaar je altijd terug kunt keren?

Die stilte is er. Iedere mens draagt deze in zich.


TIJD EN AANDACHT VOOR JOU

Het is wat je bij mij zult vinden: tijd. In de vorm van rust, aandacht, samen kijken naar wat nodig is. Vertragen, inhaken op wat zich aandient. Weer oog krijgen voor het wonder van het alledaagse.


Ik houd van de kleine schaal, en bewaar die door in kleine groepen en individueel te werken. Zodat er tijd is voor vragen, en het uitwisselen van ervaringen. Bij Yoga beweegt je  ervaar je  maatwerk.

VERBINDING

Yoga beoefenen werpt licht op de wisselwerking tussen alle prikkels, wervelingen, en het stille in jou. Het is oefenen in kalmte, middenin alle beweging. Het is opnieuw leren zien: wat is wezenlijk belangrijk?


Een lichtje op die wisselwerking betekent ruimte.

Ruimte voor jouw wezen.

Ruimte voor het lichaam om te ontspannen.

Ruimte voor de ziel om zich kenbaar te maken.

Ruimte voor het hart om te openen.

Ruimte voor de stem om te spreken.

Ruimte voor de wil om te sturen vanuit helderheid en gedragen door het hart.

Ruimte om te genieten.

Ruimte, kortom, om een leven te leiden dat verbonden is met de essentie. Die uitdaging ga ik heel graag samen met jou aan. Waarbij woorden woorden zijn, en ik je uitnodig om te komen ervaren. Voel je welkom!

UIT DE KNOOP

Tijdens één van de eerste lessen in de opleiding zei mijn leraar 'Yoga is bedoeld om jou uit de knoop te halen.' Aanvankelijk riepen zijn woorden vragen op. Zaten wij in de knoop dan?


Onze automatische reacties spelen ons vaak parten. Meegenomen vanuit de vroege jeugd bepalen ze ons gedrag. Er is een gevoel van moeizaamheid of onvrede. Het kan heel zinvol zijn deze 'knopen te ontwarren'.


Maar tegelijkertijd is  er nog iets anders nodig. Een ‘niet-doen’, waarmee je je open stelt voor een oneindige bron van intelligentie.

Door het doen van yoga ‘klaart het op’. Doordat het een poosje stil is, en je juist níét meer bijdraagt aan de verhalen. Yoga is het weghalen van de wolken, en zien dat de zon schijnt. Pijn smelt in het licht van bewustzijn.

Yoga is een her-oriëntatie, opnieuw plaats bepalen. Het is alsof je je vliegwiel, je gerichtheid, omdraait. Dan ontstaat er vrede, ruimte, oplossing.

Ervaringen

van deelnemers

De yogalessen van Dorine zijn echt een cadeautje. De tijd vliegt voorbij en het gaat in een hele natuurlijke stroom. Het is heel fijn naar haar stem te luisteren.


Dat het online is maakt dat ik nog meer in ontspanning kom,

eerdere online yogalessen werkten niet voor mij.

Dit is op de een of andere manier anders.

Doordat we samen thee drinken aan het eind en wat napraten en ervoor gezamenlijk beginnen is er altijd een verbinding waardoor ik betrokken ben en graag deze lessen wil volgen.

Dorine is een prachtig, mooi en lief mens. Zeker lessen volgen bij haar!

YOGA

Ik volgde de vierjarige, erkende beroepsopleiding tot yogadocent bij Yoga Centrum Utrecht, die ik afrondde in 2013. Mijn specialisaties zijn Hatha Yoga, Chakra Yoga, Filosofie van Yoga, Dans&Yoga en Ouder-Kind Yoga.

Regelmatig volg ik bij- en nascholingen.

Te leren in elk moment is mijn intentie.


Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring? Klik dan op de knop.